Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

    Επιχειρηματικότητα και ΦΜΕ 

Αγαπητέ κύριε καθηγητή,
Με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση μαθαίνουμε πως η ΟΕΦΕ οργανώνει στους συλλόγους φροντιστών ανά νομό, μια ημερίδα με θέμα το marketing και την επιχειρηματικότητα. Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία που σίγουρα σας είναι χρήσιμη και γιαυτό χρειάζεται να την αξιοποιήσετε όλοι σας, αν θέλετε να λειτουργήσετε σωστά και αποτελεσματικά ως «επιχείρηση» (μην σας ξενίζει η λέξη γιατί δεν είναι πάντα αρνητική).
Με την ευκαιρία αυτή, για την δική σας καλύτερη ενημέρωση αλλά και για την ενίσχυση αυτής της προσπάθειας, έχουμε να σας πληροφορήσουμε για τα εξής.
Εδώ και 5 χρόνια συνεχώς που ξεκινήσαμε να έχουμε μια επικοινωνία μαζί σας, τονίζουμε σε κάθε ευκαιρία την ανάγκη να συστηματοποιήσετε τις ενέργειες marketing που ήδη κάνετε (γιατί κάποιες ήδη τις κάνετε), να αρχίσετε να σκέφτεστε και να λειτουργείτε «επιχειρηματικά» και να οργανώσετε την «επιχείρηση» που λέγεται «φροντιστήριο» σε νέες και στέρεες βάσεις.
Πριν δύο χρόνια περίπου, κάναμε σχετική πρόταση στον Πρόεδρο τότε του ΣΕΦΑ κ. Γ. Βαφειαδάκη,  για την υλοποίηση ενός «Σεμιναρίου Επιχειρηματικότητας» στα μέλη του συλλόγου, ο οποίος πρότεινε να γίνει μέσα από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, κάτι που δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκε (όχι από δική μας άρνηση).   Ακολούθησε πρόταση μας προς όλους τους Συλλόγους των νομών της χώρας για την υλοποίηση ενός τέτοιου σεμιναρίου, αλλά και πάλι δεν έγινε τίποτα. Τέλος, απευθυνθήκαμε στην ΟΕΦΕ για το θέμα αυτό αλλά και για άλλες μορφές υποστήριξης που θα μπορούσαμε να σας προσφέρουμε, αλλά κανείς δεν επικοινώνησε μαζί μας. 
Γιαυτό και αποφασίσαμε να απευθυνόμαστε κατευθείαν σε εσάς, ώστε να αρχίσετε να γνωρίζετε τι μπορούμε να σας προσφέρουμε και να αποφασίσετε αν θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε.
Εμείς όλα αυτά τα χρόνια σας έχουμε προσφέρει τελείως δωρεάν : όλο το πακέτο ενεργειών PROJECT 100 ΦΜΕ και την υποστήριξη στην υλοποίηση του, πρακτικές ιδέες για τις εγγραφές, την διατήρηση των πελατών, τις εισπράξεις υπολοίπων, την αύξηση των εισερχομένων ενδιαφερομένων γονέων και μαθητών, την τοπική δραστηριότητας σας marketing κλπ. Σας έχουμε προσφέρει τελείως δωρεάν την «1 Ώρα Επιχειρηματική Συζήτηση», την ελεύθερη πρόσβαση σας για προβλήματα που αντιμετωπίζετε, για συμβουλές και επικοινωνίες ζωντανές ή Skype.
Σας έχουμε προσφέρει όχι θεωρία, αλλά πρακτικά εργαλεία για την ανάπτυξη σας, με αποκορύφωμα τα Streaming Seminars που χρειάζεται να παρακολουθήσετε εσείς (ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΥΞΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ, ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ), οι γονείς (ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ), οι μαθητές (ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΓΧΟΥΣ) και οι καθηγητές σας (ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΤΟΧΟΥ,  ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΜΕ ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ), με ελάχιστο κόστος, μέσω Internet, όποτε και όσες φορές θέλετε, σε μια διαδικασία εκπαίδευσης συνεχούς και συστηματικής.
Επίσης, σας προσφέρουμε τα «Τεστ Αυτοπεποίθησης» για τους μαθητές με οδηγίες για τους ίδιους, για τους γονείς τους και για τους καθηγητές σας, ώστε να τους αντιμετωπίσουν με ενθάρρυνση, και τα «Τεστ Αυτογνωσίας Διαπαιδαγώγησης» για τους γονείς τους προκειμένου να βοηθήσουν καλύτερα τα παιδιά τους κατά την μελέτη στο σπίτι.
Σας προτείνουμε με κάθε ευκαιρία, πως η στρατηγική για να μπορέσετε να παραμείνετε στην αγορά ως μια υγιής και αναπτυσσόμενη επιχείρηση, είναι η επένδυση στους γονείς και τους μαθητές.  Επιμένουμε σε αυτή την στρατηγική και για να αντιμετωπίσετε τα ιδιαίτερα, τα γκρουπάδικα και τις αιματηρές εκπτώσεις στα δίδακτρα που κάνουν κάποιοι ανταγωνιστές σας, που δεν πρέπει να ακολουθήσετε, αλλά που χρειάζεται να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά.
Σας προτείνουμε με φανατισμό πως  πρέπει να αποβάλλετε την ρετσινιά «παραπαιδεία» και «αναγκαίο κακό» όχι με ασθενή επιχειρήματα, αλλά με προστιθέμενες αξίες στην βασική δουλειά σας, με υποστήριξη και ενδιαφέρον στους γονείς και μαθητές, με καλύτερες σχέσεις και με  ψυχολογική υποστήριξη, για να καθιερωθείτε ως «Σχολείο» που εκτός από εκπαίδευση, κάνει και διαπαιδαγώγηση στους μαθητές.
Πραγματικά, χρειάζεται πολύ δουλειά εκ μέρους μας και κάποια δουλειά από την μεριά σας, για να αλλάξετε το τοπίο και να μην χειροτερεύει η θέση σας χρονιά με την χρονιά, με απεγνωσμένες κινήσεις όπως η μείωση των διδάκτρων μόνο και μόνο για να έχετε μαθητές.

Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να σας προσφέρουμε όλο και περισσότερα. Εσείς, αξιολογήστε τα και αποφασίσετε που θα επενδύσετε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου