Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

«Επιμελητήριο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης»

Στο “Leader 100 Newsletter 2”  έκανα την πρόταση να συμπληρωθεί το site της ΟΕΦΕ με ένα τμήμα αφιερωμένο στους προμηθευτές των φροντιστηρίων, έτσι ώστε όλα τα μέλη της, δηλαδή εσείς, να μπορείτε να βρείτε εκείνο που χρειάζεστε κάθε φορά.
Τώρα, έρχομαι να σας κάνω μια πιο «προχωρημένη» πρόταση, που έχει σχέση με την «επιμέλεια» των ΦΜΕ και όχι με την τυπική υπόσταση που έχουν σήμερα τα Επιμελητήρια επαγγελματιών της χώρας, που στην ουσία δεν κάνουν τίποτα, παρά μόνον να εισπράττουν μια αναγκαστική συνδρομή (που από το 2015 θα σταματήσει και αυτή και θα διαλυθούν όλα!).
Το «Επιμελητήριο ΦΜΕ» θα ενδιαφέρεται πραγματικά για τα μέλη του και γιαυτό η δουλειά του θα είναι η επικοινωνία με την αγορά και τους προμηθευτές προϊόντων και υπηρεσιών των φροντιστηρίων, ώστε να συγκεντρώνουν την πληροφόρηση και μετά να την μοιράζουν σε όλους εσάς, μαζί με συμφέρουσες οικονομικές προσφορές. Επίσης, θα μπορούσαν να οργανώνουν εκδηλώσεις για τα μέλη, περισσότερες, αρτιότερες και πιο περιεκτικές.
Τα συνδικαλιστικά όργανα προσπαθούν φιλότιμα να προσφέρουν όσο μπορούν, αλλά πάνε μέχρι ένα ορισμένο σημεία. Μια ομάδα ανθρώπων που θα υπάρχει στο «Επιμελητήριο ΦΜΕ» πιστεύω πως θα προσφέρει πολύ περισσότερα. Αλλιώς, θα συνεχίσετε να λειτουργείτε μόνοι σας, όπως και όλες οι ελληνικές επιχειρήσεις που τα Επιμελητήρια τους, είναι ουσιαστικά ανενεργά και μόνο κατάλυμα των «ημετέρων».


Θα αφήσετε και φέτος ανείσπρακτα υπόλοιπα ;

Θα αφήσετε και φέτος να πάνε χαμένα χρήματα που τα έχετε δουλέψει, γιατί οι πελάτες δεν πλήρωσαν;  Θα επιτρέψετε να μειωθεί το κέρδος σας κατά το ανείσπρακτο ποσό, να σας χρωστάνε από πέρυσι ή να έχουν αποφοιτήσει οι μαθητές και οι γονείς να έχουν εξαφανιστεί ;
Σε ξεχωριστή επικοινωνία σας έχω κάνει την πρόταση να δούμε μαζί τα υπόλοιπα των πελατών σας, εκπαιδεύοντας σας ταυτόχρονα ώστε να εφαρμόσετε ένα αποτελεσματικό σύστημα πρόληψης και διαχείρισης των υπαρχόντων υπολοίπων.
Με μια αξία των 300 ευρώ, είναι σίγουρο πως θα κερδίσετε πολύ περισσότερα, αφού είναι σίγουρο πως θα εισπράξετε πολύ μεγαλύτερο ποσό, με τους τρόπους που θα σας υποδείξω και με τις προτάσεις μου για κάθε έναν πελάτη ξεχωριστά, το ιστορικό του οποίου θα μου αναφέρετε. 
Πρόκειται, όχι μόνο για μια «εκπαίδευση στην πράξη» αλλά και την παροχή μιας υπηρεσίας που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν, αφού θα πιάσουμε μαζί έναν-έναν τους πελάτες και θα σας προτείνω συγκεκριμένη τακτική για την είσπραξη της οφειλής του, ταυτόχρονα με καλή σχέση και με αξιοποίηση της σχέσης για την διαφήμιση του φροντιστηρίου στην τοπική αγορά σας.
Τώρα πια δεν είστε μόνοι στον αγώνα που δίνετε.  Μόνοι απέναντι στις δυσκολίες, θα μείνετε μόνο αν δεν αξιοποιήσετε τις ευκαιρίες που σας παρουσιάζονται. Όταν ξεπεράσετε κάθε προσωπικό λόγο που έχετε για να διστάζετε, θα δώσετε νέα δυναμική στην δουλειά σας και κατά συνέπεια στην ζωή σας.
Τολμήστε και θα βγείτε κερδισμένοι. Το ποσό που θα επενδύσετε θα αποτελέσει την βάση για να εισπράξετε πολύ περισσότερα, γεγονός που σημαίνει πως σας συμφέρει!


 Πώς αντιμετωπίζουμε την υπερ-απασχόληση των μαθητών με το Internet.

Εχθές, Κυριακή, άλλη μια σημαντική ομιλία έγινε στους γονείς των φροντιστηρίων «ΘΕΜΑΤΙΚΟ» με θέμα :  Πώς να βοηθήσουμε το παιδί μας να κάνει σωστή χρήση του Internet.
Οι γονείς ξεκαθάρισαν μέσα τους πως το Internet είναι ένα χρήσιμο εργαλείο πλέον, απαιτείται από το σχολείο και το φροντιστήριο και σε λίγο θα απαιτείται για άλλου είδους συναλλαγές (τράπεζες, εφορία κλπ.). Συνεπώς, το πρόβλημα δεν είναι αν θα το χρησιμοποιήσουμε ή όχι, αλλά το πώς. Οι μαθητές έχουν να ωφεληθούν εξαιρετικά από την αναζήτηση που μπορούν να κάνουν, όχι μόνο για ξερές γνώσεις, αλλά και για πληροφορίες, άμεση ενημέρωση, αναζήτηση πηγών για τα μαθήματα τους , επικοινωνία με τους συμμαθητές τους κλπ.
Με την πλούσια συζήτηση που έγινε στο τέλος, καλύφθηκαν όλες οι περιπτώσεις των μαθητών που στερούν χρόνο από την μελέτη των μαθημάτων τους, για να τον δίνουν στα παιχνίδια και την ενασχόληση με το Internet . Οι γονείς, πήραν συγκεκριμένες πρακτικές και τεχνικές για την συνεργασία με τα παιδιά τους, για το οικογενειακό κλίμα που χρειάζεται να δημιουργηθεί και για το «Οικογενειακό Συμβούλιο» ως το μέσον για να συζητηθεί το θέμα αυτό (μαζί με άλλα σημαντικά οικογενειακά θέματα) και να υπάρξει συγκεκριμένη δέσμευση και πρόγραμμα απασχόλησης από τον μαθητή.
Όλοι οι γονείς αναγνώρισαν την αξία αυτών των τακτικών ομιλιών, βεβαίως ζήτησαν να συνεχιστούν και έκαναν εμφανή την πίστη και αφοσίωση τους στο φροντιστήριο, που ενδιαφέρεται να τους προσφέρει βοήθεια και υποστήριξη στο θέμα της μελέτης των μαθημάτων στο σπίτι, που δυστυχώς δεν μπορούν να την παραλάβουν από πουθενά αλλού.
Συνεχίζουμε συστηματικά την προσφορά αυτής της υποστήριξης προς τους γονείς των μελών της «Ομάδας» μας, γιατί αποτελεί το συστατικό στοιχείο της επιτυχίας τους στην αγορά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου