Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Γιατί το πρωί τα φροντιστήρια είναι κλειστά;

Για να ανακαλύψουμε ανάγκες των μαθητών και των γονέων, πολύ συχνά μιλάμε μαζί τους και τους ρωτάμε, τι θα ήθελαν περισσότερο από τα φροντιστήρια, για να νοιώσουν πραγματικά πως τους υποστηρίζουν στην μεγάλη τους προσπάθεια.
Μια από τις ανάγκες που δηλώνουν οι περισσότεροι είναι πως θέλουν μπορούν να έχουν επικοινωνία με το φροντιστήριο, τις πρωινές ώρες και μέχρι το μεσημέρι. Μάλιστα, το αναφέρουν ως παράπονο, γιατί εκείνες τις ώρες, ιδιαίτερα η μητέρες που δεν εργάζονται έχουν χρόνο για να συζητήσουν θέματα των παιδιών τους, να ζητήσουν συμβουλές, να επικοινωνήσουν ώστε να νοιώσουν αυτή την υποστήριξη που έχουν ανάγκη.
Δυστυχώς όμως, η συντριπτική πλειοψηφία των φροντιστηρίων, είναι κλειστά μέχρι τις 3 μμ ή 4 μμ που ξεκινούν τα μαθήματα, μετά έχετε μάθημα και τελικά μένουν μόνο τα διαλλείματα για να κάνετε κάποιες επικοινωνίες που χρειάζονται.
Σας συνιστούμε θερμά, να ανοίγετε το φροντιστήριο σας και τα πρωινά. Δεν είναι καλή η εικόνα ενός φροντιστηρίου κλειστού, με τα φώτα σβηστά, χωρίς κόσμο μέσα. Δίνει την εντύπωση της αποτυχίας, της μιζέριας και της αδιαφορίας προς τους πελάτες.
Ενημερώστε τους γονείς πως για κάποιες ώρες θα βρίσκεστε στο γραφείο σας, όπου θα κάνετε και άλλες δουλειές που έχουν σχέση με την «επιχείρηση» σας, όπως: οργάνωση, αλληλογραφία, επικοινωνίες, συγγραφή κειμένων, μελέτη εγχειριδίων, αναζητήσεις σχετικών θεμάτων στο Internet, ενημέρωση της σελίδας σας στο Facebook κλπ.
Δώστε ζωή στο φροντιστήριο σας και μετατρέψτε το σε σημείο αναφοράς και συναντήσεων για τους γονείς. Τα οφέλη που θα έχετε θα είναι πολλά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου