Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Σκεφτείτε «έξω από το κουτί» !

Έχει αποδειχθεί επιστημονικά, πως η μνήμη και η αξιοποίηση της εμπειρίας είναι επιλεκτικές ιδιότητες του ανθρώπινου εγκεφάλου και γιαυτό δεν μπορούμε να θυμηθούμε όλα τα γεγονότα που έχουν συμβεί στην ζωή μας ή να αξιοποιήσουμε όλες ανεξαιρέτως τις εμπειρίες που είχαμε.  Η επιλογή γίνεται πάντα ανάλογα με τον χαρακτήρα μας και τους στόχους που βάζει στην καθημερινή ζωή.
Το γεγονός αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία για όλες τις γνώσεις και εμπειρίες που έχετε αποκτήσει, όλα τα χρόνια της δουλειάς σας στην ασφαλιστική αγορά.
Φανταστείτε πως βρίσκεστε σε έναν χώρο, που όλοι μιλάτε με το ίδιο λεξιλόγιο, για τα ίδια θέματα, με τον ίδιο τρόπο, για παρόμοιες εμπειρίες και έτσι μοιάζετε μεταξύ σας, από την εμφάνιση έως και τον τρόπο που σκέπτεστε. Αυτό σημαίνει πως η στυλιζαρισμένη καθημερινότητα, φιλτράρει ιδέες και έννοιες που σας είναι χρήσιμες, απωθεί εμπειρίες που ήδη έχετε αποκτήσει και θα μπορούσατε να τις αξιοποιήσετε και γενικά καθηλώνει πολλές από τις δυνατότητες που διαθέτετε.
Πώς μπορείτε να τις ξεμπλοκάρετε και να τις αφήσετε να αναπτυχθούν, ώστε να της χρησιμοποιήσετε κατάλληλα; Πώς γίνεται να ανοίξει το μυαλό σας σαν «αλεξίπτωτο» για να «δουλέψει» σωστά; Πώς μπορεί να φύγουν όλα τα φίλτρα που βάζει ο χαρακτήρας μας και έτσι χάνουμε πολύτιμο δυναμικό;
Ο τρόπος έχει βρεθεί και είναι να σκεφτείτε «έξω από το κουτί» που βρίσκεστε σήμερα, με όλα τα συνηθισμένα και κλασσικά στοιχεία της δουλειάς και της ζωή σας. Χρειάζεστε να «αδειάσετε» προσωρινά από όλα εκείνα που έχουν παγιωθεί μέσα σας και σας καθοδηγούν, ώστε να προσθέσετε άλλα, καινούργια και σύγχρονα, ώστε όλα μαζί να αποτελέσουν έναν νέο δυναμικό σύνολο.
Για να γίνει όμως αυτό και να βρεθείτε «έξω από το κουτί» χρειάζεται να κάνετε τις εξής αλλαγές :
·         Στον τρόπο σκέψης,
·         Στην οπτική γωνία που βλέπετε τον εαυτό σας, την δουλειά και τον εαυτό σας σε σχέση με την δουλειά,
·         Στην συμπεριφορά σας απέναντι στον εαυτό σας και στους άλλους ανθρώπους, κυρίως απέναντι στους πελάτες,
·         Στις ιδέες, προκαταλήψεις, εμμονές και ψυχαναγκασμούς που έχουν συσσωρευτεί τόσα χρόνια που κάνετε τα ίδια και τα ίδια,
·         Στις αξίες και πεποιθήσεις που έχετε χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα,
·         Στους ορισμούς που δίνετε σε έννοιες, καταστάσεις, πράγματα,
·         Στις αντιλήψεις που έχουν παγιωθεί σχετικά με τις δυσκολίες της δουλειάς

και σε μια σειρά από άλλα θέματα που αποτελούν εμπόδιο στην πορεία σας.
 Όλα αυτά αποτελούν την ύλη της συνεργασίας που θα έχουμε όλη την ημέρα και που θα είναι αποκλειστικά για εσάς, ώστε να εξερευνήσετε τον εαυτό σας και να δώσετε απαντήσεις εκεί που μέχρι τώρα δεν μπορούσατε.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να «θέλετε», να είστε αποφασισμένοι πως ήρθε η ώρα να κάνετε αλλαγές για να προσαρμοστείτε στις νέες συνθήκες. Αλλιώς, καμία αλλαγή δεν θα γίνει στην ζωή και στην δουλειά σας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου