Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Καθηγητές : πρόβλημα ή ευκαιρία ;
Αγαπητέ κύριε καθηγητή, αγαπητή κυρία καθηγήτρια,
Θα πληροφορηθήκατε φαντάζομαι το δυσάρεστο γεγονός της απόλυσης μιας καθηγήτριας από το φροντιστήριο «ΠΡΙΣΜΑ» γιατί διεκδίκησε τα οφειλόμενα από τον ιδιοκτήτη καθώς και την σύσταση της αστυνομίας να μην δημιουργήσει κανένα πρόβλημα, μετά από αίτημα του ιδιοκτήτη πάλι. Ανήκουστα πράγματα.
Όμως βγαίνει ένα πολύ σημαντικό δίδαγμα από το δυσάρεστο αυτό γεγονός.
Οι καθηγητές είναι οι άνθρωποι σας. Αυτοί είναι που παραδίδουν την «εκπαιδευτική υπηρεσία» που πουλάτε στους γονείς και μαθητές και από την οποία ζει το φροντιστήριο σας. Οι καθηγητές επίσης είναι οι άνθρωποι που επηρεάζουν τα παιδιά με την καθημερινή τους επικοινωνία και τους γονείς με την ενημέρωση που κάνετε. Οι καθηγητές είναι εκείνοι που εξασφαλίζουν την επιτυχία των μαθητών στις εξετάσεις. Οι καθηγητές είναι εκείνοι που μπορούν να απογειώσουν το φροντιστήριο σας, οι καθηγητές είναι εκείνοι που μπορούν να το κλείσουν.
Γιαυτό και η σχέση μαζί τους πρέπει να είναι «συνεργατική» και όχι «ανταγωνιστική». Μην επαφίεστε στο γεγονός πως υπάρχουν άνεργοι καθηγητές και μπορείτε να βρείτε όποτε θέλετε. Γιατί χρειάζεστε σωστούς καθηγητές και όχι απλούς καθηγητές. Μην εκμεταλλεύεστε το γεγονός πως έχουν ανεργία και άρα είναι υποχρεωμένοι να δουλέψουν και μάλιστα «καλά», και τους δίνετε ψίχουλα. Μην τους αντιμετωπίζετε ως εχθρούς όταν χωρίς αυτούς δεν υπάρχει φροντιστήριο, αφού εσείς δεν μπορείτε να κάνετε όλες τις ώρες και όλα τα μαθήματα.
Οι καθηγητές σας είναι συνεργάτες σας και γιαυτό χρειάζεται να έχετε «καλές σχέσεις» μαζί τους. Όμως επαγγελματικές σχέσεις βασισμένες σε γραπτή συμφωνία, με ξεκάθαρα καθήκοντα και δικαιώματα που απορρέουν από την δουλειά τους. Έχετε τους πλήρως ικανοποιημένους στο πλαίσιο της ισότιμης σχέσης και της καλής συμφωνίας, αν μπορείτε της καλύτερης που μπορούν να βρουν στην αγορά, για να προσελκύσετε και τους καλύτερους στην αγορά. Γιατί οι καλύτεροι καθηγητές, θα συμβάλλουν στο να γίνετε το καλύτερο φροντιστήριο.
Εμείς μπορούμε να σας υποστηρίξουμε σε αυτό, με το «πακέτο παροχής υπηρεσιών» που προτείνουμε να συμφωνήσετε μαζί τους, με την εκπαίδευση τους στην ενίσχυση του διδακτικού τους έργου και την υποστήριξη τους στην δουλειά που πρέπει να κάνουν.
Επενδύστε επάνω τους και ταυτόχρονα κάντε ό,τι είναι απαραίτητο για να κερδίσετε από την επένδυση αυτή. Μόνο έτσι θα αποφύγετε τον φαύλο κύκλο της αποτυχίας και της μιζέριας, με καθηγητές που είναι δυσαρεστημένοι από εσάς, που δίνουν μόνο ένα ποσοστό από το ενδιαφέρον τους στο μάθημα, που είναι με «τυπικοί» απέναντι σας, αλλά καθόλου «ουσιαστικοί», που έχουν μια «λυκοφιλία» μαζί σας, επειδή τους πληρώνετε.

Εμείς είμαστε στην διάθεση σας, για να μετατρέψετε τους καθηγητές από κόστος, «αναγκαίο κακό», πρόβλημα και εξάρτηση, σε κέρδος, συγκριτικό πλεονέκτημα, ευκαιρία και συνεργασία που θα σας κάνει ακαταμάχητους στην αγορά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου