Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Αυξάνουν οι απαιτήσεις των μαθητών και των γονέων τους από τα φροντιστήρια.

Τα ελληνικά φροντιστήρια με την πάροδο των ετών λειτουργίας τους, έχουν πετύχει σημαντικές βελτιώσεις και στον εκπαιδευτικό τομέα και στην λειτουργία τους. Παρ’όλα αυτά οι μαθητές και οι γονείς τους, γίνονται όλο και πιο απαιτητικοί όσον αφορά στον καλύτερο συνδυασμό των παρεχομένων εκπαιδευτικών υπηρεσιών με το ύψος των διδάκτρων. Και έτσι πρέπει να γίνεται συνεχώς για να εξασφαλιστεί η εξέλιξη.
 Για παράδειγμα οι μαθητές δεν πρέπει να αρκούνται  πλέον σε ένα «καλό μάθημα» του καθηγητή του φροντιστηρίου (που σχεδόν όλοι προσφέρουν),  αλλά να απαιτήσουν επίσης ψυχολογική υποστήριξη, γνώση στην τεχνική επίτευξης στόχου, εκπαίδευση στον χειρισμό των αρνητικών συναισθημάτων τους και της σχέσης με τους γονείς τους, όπως επίσης και στην ενημέρωση της προόδου τους.
Οι γονείς από την μεριά τους πρέπει να απαιτήσουν από το φροντιστήριο, να τους εκπαιδεύσει στους τρόπους με τους οποίους να υποστηρίξουν τα παιδιά τους στην μελέτη στο σπίτι, στο ωρολόγιο πρόγραμμα τους, στην αντιμετώπιση δυσκολιών όπως το Internet, τις εφηβικές εκρήξεις, την άρνηση μελέτης κλπ.
Συνολικά δηλαδή, οι μαθητές και οι γονείς τους πρέπει να απαιτήσουν από τα φροντιστήρια να ικανοποιήσουν ανάγκες που μέχρι πριν μερικά χρόνια δεν υπήρχαν ίσως, που σήμερα όμως είναι εξαιρετικά επιτακτικές.
Όσα φροντιστήρια κάνουν την επιλογή να αναβαθμιστούν και να ανταποκριθούν θετικά στις απαιτήσεις αυτές των μαθητών και γονέων, είναι σίγουρο πως θα προσφέρουν περισσότερα και θα ανταποκριθούν στην κοινωνική τους ευθύνη. Όμως, υπάρχει κάποιος φορέας που να προσφέρει αυτές τις δυνατότητες στα φροντιστήρια;
Ναι υπάρχει και είναι η «Πιστοποίηση LEADER 100» που προσφέρει στο φροντιστήριο όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες και προϊόντα, προκειμένου να προσφέρουν πλήρη ικανοποίηση σε αυτές τις ανάγκες των μαθητών και των γονέων τους, με τον καλύτερο τρόπο, εξασφαλίζοντας έτσι την βιωσιμότητα τους στην κρίση που περνάμε.
Ήδη από την αρχή του χρόνου έχει ξεκινήσει η δημιουργία της Ομάδας «Φροντιστήρια Κοινωνικής Ευθύνης και Προσφοράς»  με την απόκτηση της πιστοποίησης.

Οι μαθητές και οι γονείς που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν όλες αυτές τις νέες και απαραίτητες υπηρεσίες από το φροντιστήριο τους, μπορούν να το παραπέμψουν στην εταιρία : Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος και Συνεργάτες, τηλ. 210 6080595 για περισσότερες πληροφορίες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου