Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Δυστυχώς οι αριθμοί λένε την αλήθεια !

Όλο και πιο συχνά ακούμε από φροντιστές, πως «κάποτε είχαμε και 300 μαθητές, αλλά σήμερα έχουμε πέσει στους 100» κάτι που οπωσδήποτε είναι δυσάρεστο για την εξέλιξη τους.
Αυτό συμβαίνει γιατί την μεγαλύτερη αρνητική επίδραση από την κρίση, την έχουν βιώσει επιχειρήσεις που δεν αντέδρασαν άμεσα σε αυτή, όταν ξεκίνησε πριν από πέντε περίπου χρόνια. Εκείνοι που είδαν αμέσως πως η πτώση θα συνεχιζόταν, έκαναν κινήσεις που σήμερα τους επιτρέπουν να βρίσκονται μέσα στην αγορά τους.
Το ίδιο έχει συμβεί και στην δική σας αγορά, στα φροντιστήρια. Ενώ κάποιοι από εσάς, βλέπατε πως κάθε χρόνο είχατε μείωση, ενώ βλέπατε πως κάθε χρόνο μειώνατε τα δίδακτρα, κάνατε μεγαλύτερες εκπτώσεις, κάνατε δώρα, ενώ παράλληλα τα έξοδα λειτουργίας και ύπαρξης του φροντιστηρίου αυξάνονταν, δεν κάνατε καμία κίνηση για αντίστασης στην μείωση του τζίρου και των κερδών σας.
Θα συνεχίσετε και τώρα την ίδια αντιμετώπιση; Η κρίση συνεχίζεται και θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμη. Θα περιμένετε να φτάσετε στο χειρότερο σημείο, όπου πλέον δεν θα υπάρχει δρόμος επιστροφής;
Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης της κρίσης και των συνεπειών της είναι οι ενέργειες marketing προς την αγορά. Χρειάζεται να προσφέρετε νέες υπηρεσίες, νέα μέσα και να αποκτήσετε μια νέα αντίληψη για την σχέση σας με τους μαθητές και τους γονείς τους. Το «πακέτο» που προτείνατε μέχρι τώρα, το έχουν μιμηθεί πολλοί και δεν μπορεί να αποδώσει όπως τα προηγούμενα χρόνια.
Η μεγάλες εκπτώσεις, τα ιδιαίτερα και η οικονομική δυσπραγία, θα είναι οι αιτίες για να κλείσουν πολλά φροντιστήρια. Μην δεχθείτε να είστε μέσα σε αυτά τα φροντιστήρια!


Συνεχίζονται οι επικοινωνίες με τους γονείς

Τα φροντιστήρια που μας έχουν εμπιστευθεί και συνεργαζόμαστε στενά μαζί τους για την ανάπτυξη τους και την βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρουν, συνεχίζουν να αξιοποιούν τις ομιλίες που κάνουμε συνεχόμενα και συστηματικά προς τους γονείς των μαθητών τους.
Την περασμένη Κυριακή κάναμε μια σημαντική ομιλία με θέμα : «Τι είναι η κρίση και τι να λέμε στα παιδιά μας γιαυτήν» στα φροντιστήρια ΘΕΜΑΤΙΚΟ στο Χαλάνδρι και αυτή την Κυριακή συνεχίζουμε την Σχολή Γονέων στο θεωρητικό φροντιστήριο «Ρούλα Μακρή» στο Παγκράτι, στην Αθήνα.
Παράλληλα, πολλοί γονείς απευθύνονται σε εμάς προσωπικά, για θέματα που έχουν με τα παιδιά τους και παίρνουν χρήσιμες και άμεσες συμβουλές για το πώς να τα αντιμετωπίσουν.
Η συνέχεια και η συστηματικότητα των επικοινωνιών αυτών, αποδεικνύει και το έμπρακτο ενδιαφέρον των φροντιστηρίων προς τους γονείς, που δεν περιορίζεται σε μια ομιλία τον χρόνο, που στην ουσία δεν τους προσφέρει και πολλά.


Για καλύτερη ενημέρωση σας!

Είναι αλήθεια, πως στην αγορά υπάρχουν πολλοί προμηθευτές, προϊόντων και υπηρεσιών που χρειάζεστε και που δεν μπορούν να φτάσουν σε εσάς, γιατί δεν γνωρίζουν τους τρόπους, ούτε και τις βασικές πληροφορίες σας επίσης (διεύθυνση, τηλέφωνο, φαξ, email κλπ.).
Αυτό σημαίνει πως και εσείς δεν έχετε πρόσβαση (λόγω έλλειψης χρόνου αλλά και δυσκολίας αναζήτησης), με αποτέλεσμα να στερείστε αυτών των εργαλείων, με τα οποία μπορείτε να βελτιώσετε και να αναπτύξετε την δουλειά σας.
Εμείς από την μεριά μας, έχουμε να σας κάνουμε την ακόλουθη πρόταση : εφόσον ως Ομοσπονδία, έχετε δημιουργήσει το site σας, το οποίο όλοι επισκέπτεστε για να ενημερωθείτε για τα γεγονότα που αφορούν στον κλάδο σας, προτείνουμε την δημιουργία ειδικού χώρου, για εμπορικές διαφημίσεις των εταιριών που έχουν να σας προσφέρουν  προϊόντα και υπηρεσίες  που ικανοποιούν ανάγκες σας. Έτσι θα γνωρίζετε τι υπάρχει στην αγορά και θα κάνετε τις προμήθειες σας όποτε θέλετε, ώστε να εξυπηρετήσετε και εσείς με την σειρά σας, τους δικούς σας πελάτες, μαθητές και γονείς.
Μέχρι τότε, εμείς θα σας ενημερώνουμε συχνά, ιδιαίτερα για τις ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες που σας παρέχουμε, όπως για παράδειγμα το «Σεμινάριο Επιχειρηματικότητας» ή τις συμβουλές μας σε δυσκολίες που έχετε, στην προσπάθεια σας να λειτουργήσετε και να αναπτύξετε το φροντιστήριο σας.


Βασικός Στόχος της «Πιστοποίησης LEADER 100»


Είναι η αλλαγή της εικόνας του φροντιστηρίου στην συνείδηση των μαθητών και των γονέων τους, από «αναγκαίο κακό» στον πιο χρήσιμο και αποδοτικό συνεργάτη, για την επιτυχία στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και την μετέπειτα Εξεύρεση Εργασίας και Σχεδιασμό Καριέρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου