Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

LEADER 100 ΦΜΕ
Εκπαίδευση Καθηγητών στην
«Ψυχολογική Διδακτική»
Μάρτιος 2015
Αγαπητέ κύριε καθηγητή,
Εκτός από εσάς, αν κάνετε μάθημα στο φροντιστήριο σας, γνωρίζετε τι γίνεται μέσα στην αίθουσα όταν διδάσκει κάποιος από τους καθηγητές σας;
Για παράδειγμα, γνωρίζετε :
·        Πώς αντιμετωπίζει τους μαθητές που δίνουν σωστές απαντήσεις και πώς εκείνους που δίνουν λάθος;
·        Πώς χειρίζεται την «ησυχία» μέσα στην τάξη και τους άτακτους μαθητές;
·        Πώς αντιδρά όταν οι μαθητές τον εμποδίζουν να κάνει το μάθημα του;
·        Τι λέει στους μαθητές που δεν παρουσιάζουν θετική εξέλιξη ;
·        Πώς παρακινεί τους μαθητές να προσέχουν στην παράδοση;
·        Τι τους προτείνει για αποτελεσματική μελέτη στο σπίτι ;
Και γενικά, γνωρίζετε τι λέει στους γονείς των μαθητών που παρουσιάζουν πρόβλημα ή κατά την διάρκεια της Ενημέρωσης Προόδου, που προσφέρετε δύο φορές τον χρόνο;
Η προτίμηση των μαθητών και των γονέων τους στο φροντιστήριο σας βασίζεται, εκτός από το πρόσωπο σας αν κάνετε μάθημα, και στην ποιότητα του μαθήματος που κάνουν οι καθηγητές σας, αφού γιαυτό ουσιαστικά πληρώνουν και περιμένουν να τους παραδώσετε.
Είναι πολύ σημαντικό που παρακολουθείτε τις Ημερίδες Διδακτικής που οργανώνονται και έτσι αποκτάτε την απαραίτητη τεχνογνωσία στην διδασκαλία του μαθήματος της ειδικότητας σας, κάτι που χρειάζεται βεβαίως να το μεταφέρετε και στους καθηγητές σας.
Όμως, πέρα από το διδακτικό αντικείμενο, οι καθηγητές ουσιαστικά δημιουργούν και συντηρούν μια «προσωπική σχέση» με τους μαθητές και τους γονείς τους, που διέπεται από Ψυχολογικούς παράγοντες και γιαυτό πρέπει να είναι ενημερωμένοι και εκπαιδευμένοι. 
Ακριβώς την ανάπτυξη αυτής της ικανότητας τους, προσφέρει η «Ψυχολογική Διδακτική» που μαζί με την σωστή διδασκαλία του μαθήματος, δημιουργεί το εξαιρετικό αποτέλεσμα που φέρνει την επιτυχία στους μαθητές και την καλή φήμη και όνομα στους γονείς τους. Εκεί έγκειται η «ποιότητα» που μπορείτε πλέον να την αποδείξετε και στην πράξη, μετά από την εκπαίδευση των καθηγητών στην «Ψυχολογική Διδακτική».
Το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκεί 4 ώρες και περιλαμβάνει τα εξής θέματα :
1.      Τι είναι «καλή σχέση» και «συνεργασία»
2.      Ο ανταγωνισμός μαθητή με τον καθηγητή του
3.      Πώς να διατηρήσετε την «τάξη» στην αίθουσα
4.      Πώς να αντιμετωπίζετε τους «δύσκολους» μαθητές
5.      Η Ενθάρρυνση ως το πλέον αποδοτικό μέσο παρακίνησης
Οι καθηγητές ως υλικά υποστήριξης, θα παραλάβουν επίσης τα εξής :
·        Τεστ «Αυτογνωσίας Ενθάρρυνσης» με συγκεκριμένες οδηγίες
·        Τεστ «Όλα είναι Σχέσεις» με συγκεκριμένες οδηγίες
·        Streaming Seminar « ηΗΦΚΑΛΚΔΞ»αδφξη ΤΥΛΚΑΛΔΚΞΦLAKDJFLKJLKADLFALKDFLAKJLFDKJDΗ Τέχνη της Ενθάρρυνσης»
·        Περίληψη των θεμάτων του εκπαιδευτικού προγράμματος.
Το πρόγραμμα «Ψυχολογική Διδακτική» συνοδεύεται από συνεχή υποστήριξη προς τους καθηγητές σας, για περιπτώσεις δύσκολες και που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν.
Η αξία του προγράμματος είναι : 500 ευρώ (απαλλαγμένο από ΦΠΑ).
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο : 210-6080595 κ. Γιάννη Γεωργακόπουλο.
Είμαστε πάντα στην διάθεση σας.
Με εκτίμηση,
Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος και Συνεργάτες
LEADER 100 ΦΜΕ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ
Υ.Γ.  Πολλοί φροντιστές έχουν την εξής εύλογη απορία : «Γιατί να επενδύσω σε έναν καθηγητή που μπορεί του χρόνου να φύγει και να πάει στον ανταγωνισμό;»
Η γνώμη μας είναι η εξής :
Πρώτον, η οικονομική επένδυση που κάνετε είναι μηδαμινή μπροστά στα χρήματα που ξοδεύετε για άλλου είδους «επενδύσεις» (που πολλές φορές είναι απλά έξοδα).
Δεύτερον, σκεφτείτε πως ακόμη και ένα σχολικό έτος να μείνει σε εσάς, αν δεν κάνει καλή δουλειά μπορεί να σας δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα, ενώ αν κάνει μπορεί να δείτε αύξηση των εγγραφών την επόμενη χρονιά.
Τρίτον, ακόμη και να πάει σε ανταγωνιστή σας, δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει σωστά αφού δεν θα έχει την δική μας υποστήριξη (εφόσον μας έχετε ενημερώσει για την αποχώρηση του από το δικό σας φροντιστήριο).
Τέταρτον, δεν μπορείτε να λειτουργήσετε «επιχειρηματικά» κάτω από τον συγκεκριμένο φόβο, γιατί με αυτή την έννοια, δεν θα πρέπει να τον βοηθάτε, να τον εκπαιδεύετε, να τον ενημερώνετε, να τον φέρνετε σε επικοινωνία με τους γονείς (αφού με τους μαθητές δεν μπορείτε να τον εμποδίσετε).
Πέμπτον, σκεφτείτε πως σημασία έχει η ποιότητα που προσφέρετε εσείς και όχι η «αντιγραφή» που μπορεί να κάνει κάποιος ανταγωνιστής σας, ότι εσείς πάντα θα βρίσκεστε «ένα έτος» μπροστά.
Τέλος, σε περίπτωση απόκτησης νέων καθηγητών την επόμενη σχολική χρονιά, αναλαμβάνουμε ομοίως την εκπαίδευση τους, μετά από σχετική συνεννόηση που θα κάνουμε.

Για τα φροντιστήρια της περιφέρειας, η εκπαίδευση μπορεί να γίνει άψογα μέσω Skype (όπως έχουμε κάνει μέχρι σήμερα πολλές φορές). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου